Artikel om Robert Pattinson i "Film på Bio"

"Cirkus Pattinson - från vampyr, till veterinär, till mångmiljonär till..."
"Nyligen stod jag i en öken utanför Los Angeles och såg solen gå ned bakom ett tält från 1930. Överallt stod det djur, elefanter och tigrar, som skulle lastas ombord på ett ångtåg. 300 statister i kostymer rörde sig framför mig och den moderna världen hade helt försvunnit. Även om det var en fejk, så hände det där, framför mina ögon"

Efter
att ha gjort braksuccé i rollen som Edward Cullen [i tidningen står det Robert Cullen, men det är ju ett himla knäppt slarvfel] i "Twilight"-filmerna, har Robert Pattinson på endast ett par år gått från att vara okändis, till att vara en av Hollywoods största stjärnor och bäst betalda skådespelare. Man kan tycka att han borde vara nöjd och njuta av framgången. Istället håller han igång en hel karriär vid sidan av vampyrrollen.
Under förra året spelade han in tre filmer, förutom att han promotade "Eclipse" inför premiären, och påbörjade inspelningen av uppföljaren "Breaking Dawn". En del av resultatet ser vi nu. "Water for Elephants"utspelar sigi 1930-talets USA. Pattinson spelar en vilsen kille som hoppar av skolan för att ta jobb som veterinär på "The Benzini Brothers Most Spectacular Show on Earth", en andra klassens cirkus. [Antar att de menar med "andra klassen" att de är för de "inte lika fina"/inte lika rika] Här skapar han starka band till den bågstyrige elefanten Rosie och ryttarinnan Marlena [Reese Witherspoon].
Det är tydligt att det, precis som i Twilightsagan, är rollen som förste älskare som ligger nära den bildsköne 24-åringen. Förra året kunde vi se honom som strulig tonåring i "Remember Me", där han inleder ett förhållande med Emilie de Ravin. I kommande Maupassant-filmatiseringen "Bel Ami" delar han rollen som den omoraliske ynglingen Georges Duroy, säng med Uma Thurman, Kristin Scott Thomas och Christina Ricci. Och i "Water for Elephants" inleder han en omöjlig kärleksaffär med Reese Witherspoon.

[Precis som i förra artikeln har jag tagit bort lite]

Namn: Robert Thomas Pattinson
Född: 13 maj 1986
Aktuell med: Det romantiska dramat "Water for Elephants"
Familj: Mamma Claire jobbar på en modellagentur i London, pappa Richard importerar veteranbilar från USA. Har även två äldre systrar, Lizzy och Victoria.
Det visste du inte: I en bortklippt scen i "Vanity Fair" [2004] spelar Reese Witherspoon Roberts mamma. I "Water for Elephants" är de ett älskande par.

KÄLLA: Flighlessbird.blogg.se

Kommentarer

Design by Designbloggar
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0